Köpa

Vi har online-auktioner. Vi har visning av föremålen i våra lokaler Radiatorvägen 7, Örebro (Aspholmen).

För att delta i våra auktioner kan du skapa ett konto (www.auktion-orebro.se/registrera) för att lämna bud och bevaka de föremål du är intresserad av.

Bli kund

För att lägga bud hos oss måste du vara kund och det blir du genom att registrera dig på vår hemsida med namn, adress, telefon och e-postadress. När du har gjort det kommer du att få ett mail med kunduppgifter för en första inloggning.

Sökning av föremål
Auktionen startar när objekten läggs ut på hemsidan och
avslutas från kl 17.00 auktionsdagen.
Budgivning

Budgivning sker online via vår hemsida www.auktion-orebro.se. Efter inloggning kan kunden lägga bud fram till den sluttid som är angivet på varje objekt du kan även lägga ett maxbud (budstegen lägger aldrig ett högre bud än nödvändigt eller mer än ditt maxbud) .

Om bud inkommer när mindre än 1 minuter återstår till objektets sluttid så förlängs tiden med 1 minut.
Har du lagt ett bud och blir överbjuden så skickas ett meddelande till din registrerade e-postadress så att du chans att lägga ett högre bud innan auktionen avslutas.
Vi kan inte garantera att meddelandet alltid kommer fram. Lagda bud gäller och kan inte dras tillbaka i efterhand.

Betalning

På slutpriset tillkommer 23% provision inkl. moms samt slagavgift 25kr/objekt inkl. moms.

På föremål som berörs av den lagstadgade följerätten, dvs den upphovsrättsliga ersättningen debiteras en avgift om 5% på föremål med slutgiltigt pris överstigande 2865 kr, de föremålen är märkta (D) i katalogen. Läs mer

Betalning kan ske direkt eller senast 4 dagar efter avslutad auktion.

Betalning kan göras via bankgiro 423-2484, via betalkort (ej American Express, Diners Card eller liknande kort) eller Swish (123-586 44 34).

Auktionshuset i Örebro AB är berättigad att avvisa bud av kunder som misskött sina betalningsförpliktelser eller sina åtaganden i samband med auktion.

Hämtning

Utlämning av föremål sker i våra lokaler på Radiatorvägen 7, Örebro (Aspholmen) senast 3 dagar efter avslutad auktion eller enligt överenskommelse. Betalar du via bankgiro kan det dröja upp till tre bankdagar innan pengarna är oss tillhanda och vi kan inte lämna ut ett föremål innan vi ser att vi fått in betalningen. Vi rekommenderar därför att du gör betalningen direkt efter vunnen auktion eller på plats när du ska hämta ditt/dina objekt.

Packmaterial och eventuell bärhjälp får kunden själv stå för.

Inropade föremål skall betalas och hämtas senast 3 dagar efter avslutad auktion på fjärde dagen utgår en hanteringskostnad på 100SEK/inrop. Vid skrymmande föremål utgår en större avgift om inget annat är överenskommet.

Transport

Transport inom Sverige kan vi i vissa fall hjälpa till med (PostNord, Schenker). Kostnad: Frakt enligt gällande tariff + ev. emballage + hanteringskostnad från 100:-. Vid avvikande vikt/land/skrymmande paket kontakta oss.

Telefon: 070-571 65 80

Konditionsrapport

Auktionshuset påtar sig att informera om föremåls kondition och skick i den mån det är möjligt till kunder som inte själva har möjlighet undersöka föremålen på visningen. Enbart skriftliga konditionsrapporter kan användas till grund för reklamationer.

Föremålsbeskrivning

Alla objekt säljs i det skick de befinner sig i och som beskrivits i katalog eller på hemsida med senare offentliggjorda ändringar. Ändringar i katalog kan publiceras fram tills objektet säljs. Vid avgörande ändringar meddelas högsta budgivaren via e-mail/telefon. Bilder i katalog eller på hemsidan är endast till för identifikation och kan inte användas för utvärdering av föremålens kondition. En viss avvikelse mellan ett objekts verkliga utseende och dess utseende på bild kan förekomma, i synnerhet när det gäller färgåtergivning. Beskrivningen är en indikation av den vid försäljningstillfället rådande uppfattningen av experter och värderingsmän. Skulle det efter köpet uppstå tvivel om föremålets äkthet eller överensstämmande med beskrivningen, skall detta snarast meddelas Auktionshuset i Örebro AB.

I det fall det köpta föremålet skulle vara en förfalskning, eller om beskrivningen varit behäftad med väsentliga fel, som medfört ett väsentligt högre slutpris än vad en korrekt beskrivning antas ha resulterat i, har köparen rätt att göra en reklamation. Därefter återbetalas den totala köpesumman.

Mått- och viktangivelser är ungefärliga och kan endast ligga till grund för en reklamation om skillnaderna är väsentligt avgörande för objektets pris.

Rätten att reklamera köp, under de anförda villkoren att annullera ett köp, kan endast utövas av den person som köpt det aktuella föremålet hos Auktionshuset i Örebro AB. Objektet skall inom samma skick som det var vid tidpunkten vid köpet.

Köparen kan i tillfälle av annullering inte kräva betalning av räntor på köpesumman och är inte heller berättigad att kräva annan utgift eller förlust som t ex eventuell förlorad vinst vid vidareförsäljning. Auktionshuset i Örebro AB garanterar inte att tjänsterna på online-auktionera (www.auktion-orebro.se) är ständigt tillgängliga. Auktionshuset ansvarar inte för eventuella olägenheter eller ekonomiska effekter som drabbar kunder på grund av att budgivningsfunktionen eller andra funktioner inte är tillgängliga vid varje tidpunkt.

Ångerrätt

Distans – och hemförsäljningslagen (2005:59) ger konsumenter (privatpersoner) rätt till 14 dagars ångerrätt efter genomfört köp eller från det att konsumenten betalat det inropade objektet. Vid utnyttjande av ångerrätten skall konsumenten återlämna/återsända objektet i oförändrat (oskadat) skick för att ångerrätten inte ska gå förlorad

Budintervall

Lägsta bud 100 SEK

>100 SEK – 500 SEK 25 SEK
>500 SEK – 1.000 SEK 50 SEK
>1.000 SEK – 10.000 SEK 100 SEK
>10.000 SEK – 20.000 SEK 200 SEK
>20.000 SEK – 500 SEK

Sälja

Inlämning av gods sker från Radiatorvägen 7, Örebro (Aspholmen). Endast tidsbokning!

Vill du sälja enstaka objekt eller hela hem kontakta oss tfn 070-571 65 80 eller via mail info@auktion-orebro.se.

 Vi kan göra bedömningar av inskickade bilder via mail, vill ni få föremål värderade så måste vi undersöka dem visuellt. Besök gärna, vi kan även göra ett besök hos er.

Avgifter

Säljarprovision 18%

Fotoavgift 30kr/utrop

Moms tillkommer på säljarprovisionen och fotoavgiften.

Vid inlämning av exklusiva objekt såsom guld, silver, designmöbler m.m. Kan en lägre säljarprovision vara aktuell.

De saker som eventuellt blir osålda på våra auktioner skänks till hjälporganisationer om inget annat är överenskommet och det ligger på kundens ansvar att inom 3 dagar efter att slutpriserna visats på hemsidan hämta sina osålda föremål om inte har Auktionshuset i Örebro AB rätt att skänka de föremålen till hjälporganisation. 

Redovisning sker till säljaren ca 35 bankdagar efter avslutad auktion under förutsättning att full betalning erhållits från köparen samt under förutsättning att köparen inte har reklamerat sitt köp eller nyttjat lagstadgad ångerrätt. Om köparens ångerfrist inte har löpt ut vid tiden för ordinarie utbetalning senareläggs utbetalningen till säljaren. 

Trevlig midsommar!

Önskar vi alla våra kunder.

I samband med midsommar tar vi lite ledigt och är åter tillgängliga 2 juli.

Inger & Stefan med personal.

Familjedagen Gällersta forngård

Tack ni alla som kom och besökte oss. Vilken toppendag det blev.

Tipspromenaden!!

1 Rita Andersson 11 rätt.

2 Siv Persson 10 rätt, 38 st.

3 Lars Erik Frimodigh 10 rätt, 67 st.

Stort Grattis till vinnarna! Som får ett varsitt presentkort som hämtas hos oss Auktionshuset i Örebro AB som gäller hos SmörgåsButiken Örebro. 770:-, 300:- resp 150:-.

NYHETER 2024

Vi inför nu fr o m 1/1 2024 Swish som betalningsmedel samt upphör med kontanthantering. Swishnumret: 1 235 864 434. Ny köparprovsion 23%.

TELEFONTIDER

Måndag - torsdag 09.00 - 12.00.

Tfn: 070-571 65 80

NY KUND

Nu kan du registrera dig direkt på hemsidan: Registrera

HANTERINGSKOSTNAD

Inropade föremål skall betalas och hämtas senast 3 dagar efter avslutad auktion. På fjärde dagen utgår en hanteringskostnad på 100SEK/inrop. Vid skrymmande föremål utgår en större avgift, om inget annat är överenskommet.

INLÄMNING

OBS! Endast tidsboknig.

Tfn 070-571 65 80 eller via mail info@auktion-orebro.se

FACEBOOK

Gilla oss! Vi finns på Facebook!

Följ oss i vårat arbete under veckorna.

Bilder - Tävlingar -Utlottningar m.m